Γαβριέλα Βουλγαρίδου

Γαβριέλα Βουλγαρίδου


Διατροφολόγος

Η κα Βουλγαρίδου Γαβριέλα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής-Διαιτολογίας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (2021). Από το 2021 παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διατροφή&Διαιτολογία» στο τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.), με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή, ενώ το ίδιο έτος ξεκίνησε να παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας», με κατεύθυνση «Κλινική Έρευνα».

Από τον Ιανουάριο του 2022 απασχολείται στο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Μελέτη των ειδικών διατροφικών απαιτήσεων και προτιμήσεων των καταναλωτών διαφόρων ηλικιακών ομάδων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της σειράς προϊόντων λευκώματος του αυγού EGGPRO» με επιστημονικά υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παπαδοπούλου Σουσάνα. Από τον Φεβρουάριο του 2023 εργάζεται ως νέα ερευνήτρια στο Κέντρο Αριστείας Φαρμακολογικών Μελετών και Ιατρικής Ακριβείας IMPReS του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ (MIS 5047189) με επιστημονικά υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μανωλόπουλο Ευάγγελο.

Το 2022 ήταν υπότροφος για τη διεξαγωγή επικουρικού διδακτικού έργου στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Δι.Πα.Ε. στο μάθημα «Αθλητισμός και Διατροφή».

Είναι συγγραφέας σε 12 εργασίες σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και σε 4 ξενόγλωσσα κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία. Επίσης, έχει 3 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Αναλυτικά οι δημοσιευμένες της εργασίες βρίσκονται στους συνδέσμους: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57372256100 (Scopus) και https://scholar.google.com/citations?user=HsXRfxgAAAAJ&hl=el (Google Scholar).

Στα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η διατροφογενετική-διατροφογενωμική και η φαρμακογονιδιοματική σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις με έμφαση στις ψυχιατρικές ασθένειες.